De GoPro KARMA – de drone voor al jouw filmambities

Ook filmen met je GoPro vanuit de lucht is niet meer ondenkbaar. Het bedrijf heeft na jaren ontwikkeling dit jaar eindelijk de GoPro KARMA drone op de markt gebracht. Met de op afstand bestuurbare helikopter kun je al jouw avonturen van bovenaf laten vastleggen. De KARMA komt in een handige backpack en is relatief makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Zo kun je overal sky high gaan met jouw camera.

 

Zelf controle

Het grote voordeel van de KARMA is dat de GoPro camera op de drone niet vast hoeft te staan. De GoPro is ook bestuurbaar, waardoor je niet vanuit één hoek uit de lucht hoeft te filmen. Zo heb je ten alle tijde zelf de controle over je video terwijl de drone over jouw hoofd vliegt. Daarnaast beschikt de drone over een stabilizer, waarvan je zelf kunt bepalen hoe die  op de camera staat. Dit zorgt ervoor dat je altijd een stabiel beeld blijft houden, ook al is het vanaf een lange afstand.

 

Controller met touchscreen

De KARMA is vanuit de lucht te besturen met hulp van haar eigen controller. Dit besturingssysteem is onder meer uitgerust met een touchscreen, waardoor je makkelijk de instellingen van de drone met een druk van je vingers kunt aanpassen. Het scherm blijft zelf intact, omdat het verborgen is in het schelpachtige design van de controller. Het systeem bevat daarnaast twee joysticks, waarmee je de richting van de drone mee kunt bepalen. In tegenstelling tot andere controllers zijn deze sticks glad en daarom ook gemakkelijk in het gebruik ervan.

 

Grip

Bij de KARMA is ook een eigen versie van een Grip verkrijgbaar. Deze stick kan in combinatie met de stabilizer van de drone gebruikt worden om stabiele beelden te filmen van bovenaf. Ook kun je de Grip bevestigen aan de backpack van de KARMA drone om je gehele GoPro avontuur van begin tot eind vast te leggen. De Grip is ook voorzien van bedieningsknoppen, waarmee je met de camera kunt zoomen en ook de opname zelf kunt stilzetten.

 

De perfecte ervaring in de lucht

Het heeft lang geduurd voordat GoPro zelf met een eigen versie van een drone op de markt is gekomen. Maar de KARMA is het wachten waard geweest. Het sluit geweldig aan op de bediening van de camera en is gemakkelijk in het gebruik. Zo kun je de perfecte ervaring al snel vanuit de lucht vastleggen.