Fuerteventura tips

fuerteventura

De Spaanse Canarische eilanden zijn erg populair onder de toeristen. Zo is er ook het eiland Fuerteventura. Het ligt dichtbij de Afrikaanse kust en heeft altijd wel een warme klimaat. Wat deze eiland uniek maakt is het feit dat het bestaat uit een vulkanisch landschap met andere kleuren. Er groeien namelijk rondom de vulkanen wilde kruiden en specerijen. Verder zijn er een aantal mooie natuurparken die je kunt bezoeken. Deze zijn ook het bezoeken waard, want je ziet de eigenheden van deze eiland. Het eiland wordt ook vaak gebruikt om op zee te gaan surfen. De toeristen maken ook gebruik van de zandstranden. 

fuerteventura

Bezoekje waard

De mooiste bezienswaardigheden van Fuerteventura zijn op een rijtje gezet:

  • El Cotillo
    Dit is een vissersdorpje waar een relaxte sfeer hangt. Het is vooral populair onder de surfers en hippies, waarbij er ook nog eens een soort openlucht kunst galerie te vinden is. Door de vissersdorpje is het logisch dat er ook goede visrestaurants binnen dit dorp bevinden.
  • Parque Natural de Corralejo

Dit is een van de meest populaire surfsport plekken van het eiland. Hier zijn voornamelijk kite- en golfsurfers te vinden. Het heeft ook nog de welbekende zandduinen en wordt gezien als de grootste strand van alle Canarische eilanden.

  • Betancuria

Dit is een prachtig dorp, wat bestaat uit witte huizen, natuurstenen en muren. Er is een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht over de gehele eiland hebt en er is een 17e eeuwse Santa Maria kerk aanwezig.

  • Caleta de Fuste (badplaats)
  • Parque Nacional de Jandia lLandschappen)